Kolínský Pohár 2024

Od pátku 16.8. do soboty 17.8. proběhl na letišti v Kolíně 12. ročník soutěže v bezmotorové akrobacii „O pohár starosty města Kolína v bezmotorové akrobacii“

Závodním dnem byla sobota 17.8. kdy závodníci v kategoriích Sportsman a Intermediate letěli hodnocené sestavy.


Výsledky obou kategorií: https://acroscoring.aecr.cz/kolin2024/

Fotky z akce: https://eu.zonerama.com/akko/Album/11903075


Děkujeme pořadatelům, rozhodčím, vlekařům, řídícím a pomocníkům všeho druhu za bezproblémový průběh akce. Samozřejmě děkujeme všem závodníkům, kteří se účastnili a těšíme se na další ročníky!

Za AK Kolín,

Tobiáš Kubelka

Potkali se u Kolína (7. kolo NPPT) 2024

10.8.2024 se na letišti v Kolíně uskutečnila soutěž v letecké navigaci. Jednalo se o celodenní navigační soutěž v různých kategoriích. Létalo se od rána do pozdního odpoledne na dvou předem určených trasách. Do celkového hodnocení se mimo přesný let počítala také přesnost přistání. Ta probíhala jak na letišti v Kolíně, tak na sázavské SLZ ploše pro kategorii sportovců. Na trase měli také závodníci za úkol hledat znaky a identifikovat fotky.

Výsledky všech kategorií najdete na stránkách LAA ČR – https://ppt.laacr.cz/competitionResultsTable.php?id=259

Fotky z akce najdete v aeroklubové fotogalerii – https://eu.zonerama.com/akko/Album/11870211

Děkujeme všem za účast! Závodníkům gratulujeme za výkony, které předváděli ve svých kategoriích a děkujeme také pořadatelům akce, rozhodčím a pomocníkům kteří se starali o hladký průběh letošního ročníku. Těšíme se na vás při příležitosti dalších soutěží. Pro informace doporučujeme číst na stránkách a sledovat instagram aeroklubu.

Za Aeroklub Kolín,

Tobiáš Kubelka

plakat2

Pozvánka: Kolínský Pohár 2024 v bezmotorové akrobacii

Všichni zájemci, piloti závodníci!

Dovolujeme si Vás pozvat na 12. ročník soutěže v bezmotorové akrobacii, který se bude konat 16.-18.8.2024.

Budeme soutěžit v kategoriích Basic, Sportsman, Intermediate a Advanced. Každá z kategorií se odlišuje různou obtížností prvků a výškou pro započetí sestavy.

V kategorii Basic závodí začínající akrobati a mají jednoduché sestavy s malým počtem prvků, které končí ve větší výšce nad zemí.

Kategorie Sportsman reflektuje osnovu vyššího létání a obsahuje složitější prvky, například výkrut, překrut a zvrat. Není zde mnoho prvků s negativním přetížením.

Zkušení piloti, dosahující dobrých výsledků v kategorii Sportsman, postupují do kategorie Intermediate. Zde jsou již složité prvky, končí se níže nad zemí a celkově je hodnocení přísnější, protože zde jde již o velmi přesnou pilotáž.

 

Více informací hlavně pro závodníky najdete v dokumentu Propozice KP 2024 – tv

Jako každý rok na závodníky čeká ubytování dle zájmu, strava na letišti a místní konkurence!

Pro více aktualit doporučujeme sledovat instagram aeroklubu.

Pokud máte nějaké další otázky, neváhejte nás kontaktovat!

Za Aeroklub Kolín,

Tobiáš Kubelka, Václav Sehnal